Måndagen då fröken Samuelsson och kapten Jean Bouleau mördades började som vilken måndag som helst i Solomons Krök.

En flicka ringde i klockan utanför skolhuset med kraftiga tag. Hon knöt nävarna kring repet, som en matros på en brigg i full storm. Inne i skolan vände magistern på sig under katedern. Tvärs över gatan hälldes rykande opiumknäck i små pappersstrutar, samtidigt som ett telegram togs emot på postkontoret i andra änden av byn. Solen gick upp över bergskammen.

Inne på sheriffkontoret satt sheriffen och laddade revolvern med de sex kulor som samma kväll skulle beröva två människor livet. Med tumme och pekfinger plockade han patronerna ur kartongen. En efter en gled de in i den vanskötta revolverns trumma.

Sjuttio mil västerut, i Utbredda Ödeöknen, satte Avundsvärd den ena foten framför den andra. Små dammoln pyste ut under sulorna på hans slitna mockasiner. Hans skinnflådda fötter och värkande leder hoppades ständigt att nästa steg skulle bli det sista. Att den envise mannen skulle dö och låta dem ruttna i fred.

Balladen om Solomons Krök utkommer på Bokförlaget Langenskiöld i september 2019.

Kontakt

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig via epost. Jag försöker svara på alla meddelanden så snart som möjligt, men ibland kan det dröja en stund innan du får svar.