Energi finns överallt. Vi tar för givet att den finns tillhands när vi vill värma upp våra hem, laga mat, använda våra datorer, mobiltelefoner, rulltrappor, lyftkranar, röntgenapparater, bussar, tåg, flygplan och bilar. Den är en självklar, ofta osynlig - och tyvärr ohållbar del av våra liv.

Idag vet vi att världens energisystem måste omvandlas i grunden. Det är en förutsättning för att vi ska kunna bromsa klimatförändringarna och skapa ett hållbart samhälle. Och vi har alla viktiga roller att spela i omvandlingen. Men hur förändrar vi något som vi inte kan se?

I den här antologin delar några av Sveriges ledande energiforskare sin syn på kända och mindre kända utmaningar och lösningar kring framtidens energi. Syftet är att stimulera samtal och konstruktiv debatt för att vi ska kunna ta oss an utmaningarna i en öppen dialog där fakta och kunskap formar vår framtid. Boken är skriven av forskare anslutna till KTH:s Energiplattform, i samarbete med den ideella organisationen Vetenskap & Allmänhet, VA.

Boken finns att laddas ner gratis i pdf-format på VAs hemsida. Den går även att köpa i pappersform hos din lokala favoritbokhandel eller på nätet.

 

 

Omslagsbild till boken Mot framtidens energi

Kontakt

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig via epost. Jag försöker svara på alla meddelanden så snart som möjligt, men ibland kan det dröja en stund innan du får svar.