Piller och Baciller vänder sig till barn i cirka 6-12-årsåldern. Boken berättar om allt spännande inom läkemedelsområdet, till exempel om läkemedel i historien från krokodilbajs och flodhästfett i gamla Egypten till dagens sprutor och piller. Om hur vacciner fungerar. Om kroppens egna poliser, immunförsvaret. Om varför antibiotika inte fungerar mot virussjukdomar. Om hur det går till när man hittar på nya läkemedel. Här berättas också om virus, bakterier, svampar och parasiter och hur de gör när de angriper kroppen och hur vi gör för att försvara oss. 

I början av 2017 skickade WHO-organisationen The Uppsala Monitoring Centre ut boken till alla vårdcentraler i Sverige, så att besökare kan läsa den i väntrummet. Boken har översatts till ett flertal olika språk. För de fantasifulla illustrationerna står Nina Erixon-Lindroth, illustratör och hjärnforskare.

Boken finns att köpa hos din lokala favoritbokhandel, eller på nätet hos bland andra Adlibris och Bokus.

Förutom svenska finns boken på arabiska, danska, engelska, franska, kinesiska, ryska och spanska. Om du är intresserad av att köpa ett större antal böcker, skicka gärna ett mail till info@drugsandbugs.org för offert.

Recensioner

Boken berättar på ett roligt och spännande sätt om utvecklingen inom läkemedelsområdet från gammal tid med medicinmän och kloka gummor, då medicin kunde vara ormgift, krokodilbajs och flodhästfett, till vår tid med forskning och framsteg, där kampen mot kroppens angripare, bakterier, virus, svampar och parasiter förs lika intensivt men med andra medel. - BTJ

Kunnig och med mycket humor guidar Brounéus läsaren genom läkemedelshistorien
fram till dagens moderna vaccin. - Dalarnas Tidningar

Personligen kan jag inte låta bli att beundra bokens smygpedagogiska grepp som tycks fungera så bra. Nuförtiden är det inte ovanligt att Olle, sju år, rättar oss vuxna när vi uttrycker oss slarvigt om infektioner. - Dagens Medicin

Kontakt

Om du har några frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig via epost. Jag försöker svara på alla meddelanden så snart som möjligt, men ibland kan det dröja en stund innan du får svar.